Sastojci:
4 velika goveđa odreska podijeljena na manje komade
2žlice crnih maslina
1žlica kapara/rasol /oprani kroz hladnu vodu i lagano stisnuti/
1grančica ružmarina
2 grančice timijana
2 lista lovora/manja
150 ml goveđeg temeljca
3žlice bijelog slatkog vina/prošek/opcionalno
1žlica aceto balsamico
4žlice maslinovog ulja
sol,papar
1žlica aceto balsamico
4žlice maslinovog ulja
sol,papar
Priprema:
Goveđe odreske lagano stanjite batićem za meso ,posolite ih i poparite .Zagrijete maslinovo ulje u dubljoj tavi pa prepržite sa obje strane odreske,izvadite ih na toplo dok ne dodate ostale sastojke .juhu ,vino ,aceto balsamico ,začinsko bilje ,pustite da sve kratko prokuha smanjite vatru vratite meso ,nastavite kuhati na lagano par minuta pa dodate kapare i masline ,ostavite još dvije minute da kuha.Maknete sa vatrePo želji sad možete maknuti začinsko bilje.
Servirate toplo uz preprženi kruh ,tjesteninu ,kuhani krumpir ili po želji.Naravno salata je obavezna.