Prefini burek , koji vas neće ostaviti ravnodušnim, hrskav i kad se ohladi.Divota, burek je rađen od kupovnih kora i jako je jednostavan u pripremi .
70ml mlijeka
1 jaje
200g feta sira
300g svježeg sira
sol
Servirati toplo ili hladno.
Sastojci:/za veliki lim
20 gotovih koraPremaz:
70ml ulja70ml mlijeka
1 jaje
Nadjev:
200g feta sira300g svježeg sira
sol
Premaz:
250ml mineralne vode
1žlica maslaca
1 žumanjak
2 žlice sezama
Priprema:
U zdjelici izradite sastojke za premaz da se povežu, lagano ih posolite.Odložite.U drugu zdjelu staviti obje vrste sira izradite vilicom da se povežu, po potrebi posolite, možete staviti i malo nasjeckanog peršina ja ovom turom nisam.
Izvadite kore ., uzimati jednu po jednu ,prvu koru premazati premazom, na nju staviti drugu koru , isto premazati.Na uži kraj kora staviti nadjev, zarolati.Staviti u lim na koji ste stavili papir za pečenje,.Ponavljati postupak dok ne potrošite sve kore i nadjev.
Gotov burek preliti mineralnom vodom, ostaviti pokriveno stajati pola sata, zarezati burek ukoso kao na slici.Premazati ga otopljenim maslacem a potom razmućenim žumanjkom, posuti sezamom.
Peći u zagrijanoj pećnici 180C nekih 30-35 min ili ne dobije finu zlatnu boju.
Servirati toplo ili hladno.