utorak, 12. travnja 2016.

Köfteli Çorba/arapska juha sa okruglicama









4 osobe

Sastojci:

500g mljevenog mesa /junetina i piletina ili janjetina

1 luk

3 češnja češnjaka

1žlic svježe nasjeckane mente /2 žličice suhe mente

1žličica kurkume

3/4 žličice soli

3/4 žličice papra

1 žličica maslinovog ulja 

Juha:


2 l pilećeg temeljca

1 mali luk

3 češnja češnjaka

1 žlica maslinovog ulja

1žličica kurkume

3 šake nasjeckane svježe blitve ili špinata

1/2žlice svježeg korijandera/peršin

2-3 mlada luka

1 limeta/limun

sol,papar


Priprema:

Pripremite meso.u posudu stavite meso.Na zagrijanom ulju u tavi izdinstajte luk i češnjak da se sve zapeče i uvene .Dodate kurkumu izmiješate pa sve stavite u meso ,dodate ostale začine .Izradite sve štapnim mikserom dok se meso i začine ne budu samljevenu  fino.Odložite u frižider na pola sata da se začini povežu.

Napravite temeljac:Na ulju izdinstajte nasjeckani luk i češnjak .Dodate papar i kurkumu pa nastavite dinstati jos dvije minute.Podlijte sve sa temeljcom pustite da kuha deset minuta.
Operite blitvu narežite je isto napravite sa mladim lukom i korijandrom.

Od kuglica napravite okruglice vlažnim rukama/trebalo bi ispasti 25 kom.
Dodate okruglice u temeljac ,nastavite kuhati još desetak minuta pa dodate nasjeckani špinat pa nastavite kuhati još deset minuta pa dodate korijandor i mladi luk pa nastavite kuhati jos tri minute.
Pokapate sokom od limete ,formirate okus po sebi dodavajuci postepeno ,po ukusu dodate sol i papar.

Servirate sa kruhom,pide i sl.Recept iz Arapske kuharice.


























Comments system

Disqus Shortname