petak, 24. studenoga 2017.

Pita od limuna i oraha

Predivna pita, sočna, možete je koristiti u Božićnim paketa samo je narežete na manje kocke.Vrlo je jednostavna u izradi.

Sastojci:/20x30

250g glatkog brašna

prstohvat soli

150g maslaca

100g šećera

1 vanilija šećer

100g kiselog vrhnja

1 jaje

1žličica praška za pecivo

Premaz:

1 cijeli limun

100g oraha

80g šećera

150g grožđica

Priprema:

Zagrijete pećnicu na 180C.

Pripremite kalup tako da ga premažete masnoćom i prospete brašnom ili na dno kalupa stavite papir za pečenje stranice zamastite, to ostavljam vama.

U zdjelu za miješanje stavite maslac pa ga izradite sa secerom da sve postane kremasto i da se šećer skoro otopi.Dodati jaje pa nastaviti miješati da se dobro izradi.Potom dodati sve ostale sastojke te brašno pomiješan sa malo soli i pecivnim praškom.Stavite cijelu količinu tijesta na lim za pečenje, zagladite.Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 20-25 min /ovisi kakva je pećnica ali tijesto mora imati koru/.
Za to vrijeme napravite premaz.Operite i narežite cijeli limun sa korom, dok režete izbacite špice.Dodati grožđice, orahe i šećer, izraditi sve u multipraku u gustu glatku smjesu/gotovo glatku/.
Izvadite koru iz pećnice pa premažete nadjev, zagladite, vratite na još 10-15 min da se zapeče.Proces koji se događa vrlo je jednostavan, dakle limun se pretvara u divan slatko-kiseli đem koji dodatno navlaži tijesto i daje prefinu svježu aromu ovom kolaču.
Narežete  kad se ohladi na kockice.

Comments system

Disqus Shortname