Jedna vrlo obična namirnica u predivnoj salatici koja će zasjati na vašem stolu.
Sastojci:
400g kuhanog graha/može konzerva
2 mlada luka
4 kisela krastavca
3žlice nasjeckanog peršina
1žličica kopra
sol,papar
na vrh noža ljute paprike
4 žlice maslinovog ulja/više po potrebi/
sok od pola limuna
1/2žličice sumaca
Priprema:
Ako će te kuhati grah noć prije namočite oko 200g suhog graha u hladnu vodu sa prstohvatom sode bikarbone.Ujutro proliti vodu i staviti kuhati grah sa jednim listom lovora.
Pustiti da grah kuha dok ne omekša paziti da se ne prekuha i raspukne.
Nasjeckati svo ostalo povrće na kocke.Na sitno nasjeckani kopar i peršin.
Na dnu posude za miješanje, staviti iscijeđeni sok od limuna, maslinovo ulje, sol i papar, malo ljute paprike, izmiješati vilicom da se stvori emulzija.Dodati ohlađeni ili mlaki grah, sve ostale sastojke, dobro promiješati da se poveže.Ostaviti u frižideru pola sata, izvaditi, promiješati, isprobati okus, doraditi salati.Ostaviti da odstoji sat vremena na sobnoj temperetauri zimi ili ljeti u frižideru.