srijeda, 19. kolovoza 2020.

Doner burek

 Ne znam kako vam ovo zvuči ali samo kratak opis, divni mariniranim pileći prutići sa krumpirićima u tijestu za pite.Prefino i vrlo zgodno za druženja , za ručak za plažu, jako fino i toplo i hladno, idealno uz jogurt.


Sastojci:

500g pilećeg fileta
sol,papar
4-6 lista gotovih kora za pite
1crvena paprika
120g ribanog topljivog sira
200g krumpira

Marinada:

1 žličica koncentrata rajčice
sol,papar
1žličica timijana
1 nasjeckani češanj češnjaka
1/2žličice ljute paprike
1/2 žličice slatke paprike
1,5 žlica maslinovog ulja

Premaz:
1žlica jogurta
1jaje
malo soli
sezam

Priprema:
U zdjelu stavite sve sastojke za marinadu , dobro promiješajte , ako je gusto možete dodati sasvim malo vode ili povećati količinu maslinovog ulja.Narezati piletinu na tanke prutiće, staviti u marinadu, dobro promiješati, pustiti da odstoji 1h u frižideru.
Za to vrijeme narezati krumpir za pomfrit, ispeći ga do kraja odložiti da se ohladi.


Zagrijte maslinovo ulje u tavi prepecite piletinu. pred kraj dodati na trake narezanu crvenu papriku.Isprobati pečeno meso po potrebi dosoliti.
Razdvojiti dva lista za pite, premažete sa malo ulja.Na jedan kraj stavite polovicu nadjeva posložite na meso krumpir, sve pospite ribanim sirom.
Zarolati u roladu.Ponoviti postupak dok ne potrošite nadjev i tijesto.Posložite na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Pomiješati sastojke za premaz osim sezama, premazati štruce.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/15-20min dok ne dobiju lijepu boju.



Comments system

Disqus Shortname