petak, 14. srpnja 2017.

Prženice sa tikvicama

Jako fine prženice od kruha i tikvice , ukusan ručak u kratkom vremenu , zdrav i zasitan a jako fin i hladan.Servirati možete uz kuhano povrće, lagani umak od jogurta.

Sastojci:/4 osobe


2 srednje tikvice

16 kom /feta kruha/staroga ili tosta /ja sam koristila integralni tost

70g mozzarelle/naribane

2 žlice parmezana/naribani

50g feta sira/smrvljeni

sol,papra po ukusu

1/2žličice naribane kore od limuna

1/4 žličice nasjeckane mente

4 jaja

2-3 žlice krušnih mrvica

ulje za plitko prženje

Priprema:

Naribate tikvice na ribežu lagano ih iscijedite rukama da izađe višak tekućine, izlijete je vani.Dodate obje vrste sira, sol, papra, mentu,  koricu limuna, smjesa mora biti gusta.Isprobate slanost pa dodate po potrebi. 
Kruhu/tostu maknete koru.Posložite na radnu podlogu 8 feta na svaku rasporedite nadjev.Stavite drugu fetu pa lagano pritisnite da se dobro spoje.
Razmutite jaja pa dodate sol,promiješate, umočite prženice prvo u jaja a potom u krušne mrvice lagano pritiskajući pazite da mrvice dođu i sa strane kruha.
Pržite prženicu u plitkoj masnoći par minuta na srednjoj vatri da uhvate finu zlatnu boju. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru.
Servirati toplo ili hladno sa prilozima po želji.

Comments system

Disqus Shortname