subota, 29. listopada 2016.

Panna Cotta sa finim umakom od naranče

Vrlo jednostavan desert ,fina želirana krema od vanilije i preljev od naranče gotova u tili čas.Sad je sezona naranči i mandarini/koje isto možete koristiti u ovoj kombinaciji/pa iskoristite za ovaj divan desert.Pazite samo da vrhnje bude mliječno ,biljna vrhnja daju vrlo ružan okus ovom desertu a to je ustvari primaran okus.

Sastojci:

500ml vrhnja za šlag/mliječno

500ml mlijeka

2 kesice želatine

6 žlica vode

100g šećera

2 vanilija šećera /1žličica arome/1 mahuna prepolovljena na pola

Preljev:/umak od naranče

250ml soka od naranče/2-3 naranče /nešto više mandarini

3žlice smeđeg šećera

1 ravna žličica gustina/2žlice vode

3 žlice maslaca

1/4žličice soli


Priprema:

Pripremite posudice za panna cottu.
Želatinu namočite u hladnoj vodi/ipak pogledajte upustva na kesici ako niste sigurni/ostavite je da nabubri par minuta .Za to vrijeme u lončić stavite vrhnje , mlijeko  ,šećer ,vaniliju.Pustite da se sve na lagano zagrije,nemojte/ odlaziti od lončića /mahnite sa vatre pa lagano dodate želatinu ,nemojte više vraćati na vatru jer ako vam želatina prokuha možete sve baciti.Prelijte sve u posudice i stavite u sat vremena u hladnjak.
Preljev:
U lončiću na vatru stavite sok od naranče ,šećer ,sol i maslac pa pustite da sve prokuha .Gustin zamutite s vodi ,dobro promiješate .Ulijete sve u lončić nastavite miješati dok se lagano ne zgusne ako vam je pregusto dodate još soka od naranče .
Umak možete servirati topao ili hladan ,obično ljeti ide hladan preljev a zimi topao no nije pravilo naravno i ovisi o vašem ukusu.Meni je najdraži topao .Panna cottu možete izvaditi ili posudice u kojoj se hladila ili je servirati u istoj, pazite samo  da je posudica čista izvana ,na vrh možete stavite malo tučenog slatkog vrhnja i fetu naranče.





Comments system

Disqus Shortname