utorak, 20. kolovoza 2019.

Pita pohanci

Ljetni pohanci od pite sa sirom, idealni za doručak, ručak ili večeru 😛😛😛šalim se naravno, ma za one koji su ljubitelji svega zarolanog u gotove kore a još uz to ako vole sve pohano u jaje pa  prženo u tavi a još uz to sve na brzaka to je spiza za vas. Ovo može biti jelo za cijeli dan, za odlazak na plažu, u planine, izlet, putovanja, jako fino i toplo i vruče i hladno 😋😋😋bilo da jedete sami ili dijelite sa društvom ako imate tanjur ili bez njega, onako iz ruke .😏😏😏Uz pite super paše mlijeko, kava, pivo, sok, vino opet kažem sve ovisi o vama, o danu, o satu,  dakleeee↕↙↘↗↖ ja bi rekla, :-)))vrlo fleksibilan burek, pita, sirnica😘😘😘.Uživajte !!!

Sastojci:

7-8 kom /gotovih listova za pite

Nadjev:

250g svježeg sira

sol

2 češanja češnjaka naribana

100 g kiselog vrhnja

150g naribano sira

1 jaje

Pohanje:

2 jaja/M

malo soli

ulje za plitko prženje


Priprema:


U zdjeli pomiješate jedno jaje, sol, naribani češnjak, svježi sir i vrhnje .Na radnu plohu stavite papir za pečenje, na njemu stavite prvu koru, premažete sa smjesom od sira.Poklopite sa drugom korom,
Premažete nadjevom od sira, prospite ribanim sirom, pazite da imate dovoljno sastojka za  sve kore, moj savjet vam je da prije premazivanja kora nadjev podijelite na 8 dijelova a ribani sir na 4 dijela.Ponavljate postupak dok ne potrošite sve kore.
 Zarolate sve u čvrstu roladu.Zarolate rolat u papir za pečenje a potom u alu-foliju.Ostavite stajati pola sata u frižideru ili dok vam ne bude trebalo.

 Prije pečenja , izradite dva jaja sa malo soli, izrežete pitu na 1 cm debele fete.Umočiti fete pite prvo u jaje a potom u plitku zagrijanu masnoću, peći dok se ne uhvati fina zlatna  boja.Ocijediti na papiru.
Servirati uz svježu šalšu,, umak od jogurta i vlasca...

Comments system

Disqus Shortname