petak, 6. svibnja 2016.

Terina od piletine i gljiva

Sastojci:

oko 500 g piletine /fileta

200g gljiva/šampinjoni

100g luka

1/2 konzerve kukuruza

250g grčkog jogurta/kiselo vrhnje

2 žlice brašna

100g ribanog sira

sol,papar 

1 češanj češnjaka

1/2žličice suhog timijana/origana

1 žlica maslinovog ulja


Priprema:

Rastanjite pileće meso /ako niste spretni kupite gotove pileće šnicle/ posolite ga i poparite ,preko prozirne folije lagano ga potucite batićem za meso da se rastanji dodatno.
Premazite duguljasti kalup za kruh/terinu /25 cm,ako imate veći terina će biti malo plića/ ,složite filete da da jedan dio pada preko ivica kalupa/na bočne strane kalupa ne stavljate.Ostatak fileta odložite trebati će vam za slojeve.  .
Gljive nasjeckajte pa ih propirjajte na malo maslinovog ulja uz dodatak soli ,papra ,timijana i češnjaka .Pustite da se gljive dinstaju dok ne izađe sva voda iz njih i one ostanu gotovo suhe .Maknite sa strane pustite da se lagano ohlade.
 U zdjelici promiješate grčki jogurt,sol,papar,brašno i naribani sir da se poveže .
Slažite:
Stavite na filete 1/3 nadjeva od jogurta  /zagladite,stavite svu količinu gljiva ,po gljivama poslažete ostatak pilećih fileta .Stavite 2/3 nadjeva ,prospite ocijeđeni kukuruz i ostatak nadjeva.Sve zagladite .
Zagrijete pećnicu na 200C.
Prebacite ostatak piletine sa ivica preko terine da bude fino ušuškana prekrijete terinu alu-folijom.Stavite u dublju veću posudu pa ulijete vodu da kalup bude 2/3 visine kalupa/banja marija/Stavite sve u pećnicu kuhate 1 h.Nakon sat vremena otvorite /maknite alu-foliju /pazite na paru .Pustite da se peće još 15 min otklopljeno.
Izvadite terinu iz pećnice ako ima vode u kalupu iscijedite je pažljivo .Pustite da se terina hladi 20Min.Okrenite je na tanjur za serviranje.
Terina je fina topla i hladna .

Comments system

Disqus Shortname