petak, 2. srpnja 2021.

domaće njoke u umaku od tikvica i pancete


 Jako fino jelo i vrlo brzo gotovo.Ako želite još brže jelo kupite kupovne njoke ai naravno bolje je puno sa domaćim njokama.


Sastojci:/4 osobe

oko 1kg njoka

1 velika tikvica

2 češanja češnjaka

4-5 listova svježeg bosiljka

sol, papar

200g krem sira/možete koristiti light ili masniji ali mora biti krem

2žlice maslinovo ulja

100g dimljene pancete

2dcl povrtnog temeljca

2žlice parmezana

1žlica nasjeckanog peršina

Priprema:


Naribati tikvice na krupnijem ribežu za sir, odložite. Skuhati njoke u slanoj vodi, ocijediti, proprati sa malo hladne vode, odložiti, vodu ot kuhanja možete sačuvati ako bude potrebno dodatne tekućine.Sitno nasjeckajte pancetu na kockice.Zagrijete maslinovo ulje pa na njemu pržite pancetu da se zarumeni i postane hrskava i da pusti miris dima.Na kraju dodate sitno nasjeckani češnjak, dobro promiješati.Dodati naribane tikvice i po potrebi još malo maslinovog ulja, pustiti da tikvice uvenu i lagano se kuhaju pa dodati krem sir i temeljac, nastaviti miješati da se stvori kremasta struktura.Mala napomena ako je tikvica pustila jako puno tekućine budi pažljivi sya temeljcem.Sve posoliti po ukusu.Ja ovo jelo dosta poparim svježe mljevenim šarenim paprom.

U smjesu dodati kuhane njoke.Promiješati ,dodati bosiljak, peršin i parmezan, pomiješati i servirati.

Meni najbolje paše uz salatu.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname