Fina pileća juha sa rezancima od tikvica, krepko a lagano.
Sastojci:
250g fileta od piletine
1,250 l pilećeg temeljca
2 mrkve
2 stapke celera
1 mali luk
2 manje tikvice
1žlica maslinovog ulja
sol,papar
1/2 limuna
Priprema:
U lonac stavite povrće narezano na kocke ili po želji/osim tikvica/ i temeljac pa dodate piletinu u komadu.Pustite da sve kuha nekih pola sata ili dok piletina ne bude kuhana.Izvadite piletinu pa je narežite na trakice.
Izradite tikvice na spiralizatoru u trakice.Dodate na 5 minuta u juhu, ja znam ako su jako mlade tikvice samo staviti u vruću juhu a potom maknuti sa kuhanja odmah, tako tikvice ostaju lagano hrskave, vi naravno po želji.
Servirati toplo, pokapamo sa malo soka od limuna i maslinovim uljem.