nedjelja, 17. rujna 2017.

Juha sa rezancima od tikvica

Fina pileća juha sa rezancima od tikvica, krepko a lagano.

Sastojci:

250g fileta od piletine

1,250 l pilećeg temeljca

2 mrkve

2 stapke celera

1 mali luk

2 manje tikvice

1žlica maslinovog ulja

sol,papar

1/2 limuna

Priprema:

U lonac stavite povrće narezano na kocke ili po želji/osim tikvica/ i temeljac pa dodate piletinu u komadu.Pustite da sve kuha nekih pola sata ili dok piletina ne bude kuhana.Izvadite piletinu pa je narežite na trakice.
Izradite tikvice na spiralizatoru u trakice.Dodate na 5 minuta u juhu, ja znam ako su jako mlade tikvice samo staviti u vruću juhu a potom maknuti sa kuhanja odmah, tako tikvice ostaju lagano hrskave, vi naravno po želji.

Servirati toplo, pokapamo sa malo soka od limuna i maslinovim uljem.

Comments system

Disqus Shortname