srijeda, 1. ožujka 2017.

Trobojne palačinke


Palačinke pa još sa tri vrste punjenja a uz to fini sladoled od burbon vanilije ,možete li odoljeti??Moram priznati ako moji nisu veliki ljubitelji maka u ovoj situaciji se uopće nisu bunili a ovi šareni ,lijepi proljetni zamotuljci su nestajali sa tanjura.Uživajte , donesite boje i proljeće u svoj dom!!!


Sastojci:12 palačinki/3 tuljka

130g brašna

1 vanilija šećer

na vrh noža sol

450-500ml mlijeka

2 jaja

Nadjev:

Mak:


150 g maka/mljeveni

100ml mlijeka

1/2žličice maslaca

2žlice šećera

Sir:

150g sir/svježi

1 vanilija šećer

2žlice šećera u prahu

Višnje:

150 g višnja  iz kompota bez špica

1žlica šećera u prahu


Priprema:

Zamijesite tijesto za palačinke .Ispecite 12 kom palačinki.Vi naravno možete uzeti neki svoj provjereni recept za palačinke/ako vam uopće treba recept i napraviti dvanaest komada/Višnje ocijedite/provjerite da slučajno nemaju špice pa ih marinirajte sa šećerom u prahu/odložite do korištenja.
Pripremite nadjev od maka tako da zagrijete mlijeko ,šećer i maslac pa dodate mak ,kuhate kratko da se sve poveže i mak skuha i zgusne.Ispasirate mak štapnim mikserom da dobijete kremu.Odložite do korištenja.Sir pomiješate sa šećerom u prahu .
Podijelite nadjeve na tri dijela .
Uzmite palačinku pa u nju stavite višnje ,zarolate  usko ,stavite palačinku sa strane .Uzmite drugu palačinku pa je premažete trećinom nadjeva od sira ,zarolate usko ,odložite .Uzmite i treću palačinku pa nju premažete makom ,zarolate usko ,odložite .Uzmite četvrtu palačinku posložite na tru sve tri palačinke/dakle od sira ,maka i višnje/zarolajte praznu palačinku oko sve tri .Zamotate u veliku palačinku pa u foliju .Pustite da se sve dobro ohladi u frižideru .
Narežite ohlađene palačinke na koso .Posložite na tanjur.
U sredinu tanjura stavite sladoled ili kremu od vanilije ako vam treba na blogu imate brzu verziju od pudinga ili sporiju verziju od jaja /kremu od vanilije isto možete servirati toplu ili hladnu/.
Ako trebate recepte za umak od vanilije javi teee.

recept je sa YouTuba/Link

Broj komentara: 6:

Comments system

Disqus Shortname