Sastojci:/12 kom
250g lisnatoga tijesta
Nadjev:
1 velika jabuka2 žlice smeđeg šećera/više manje po ukusu
1 žlica maslaca
malo soli
1/2žličice cimeta
Priprema:
Zagrijete maslac sa mlazom ulja u tavi.Na to stavite naribanu jabuku, dodate šećer,malo soli, te lagano izdinstante da izađe sok od jabuka, na kraju dodati mljeveni cimet, ostavite da se ohlade jer kao što znate lisnato tijesto se ne smije puniti vrućim nadjevom.Ohlađeni nadjev podijelite na onoliko dijelova koliko ste izrezali kocki.
Narežete lisnato tijesto na kocke dimenzija 5x5 cm.Svaku kocku narežete kao na slici.Potom zarežite na dva mjesta , zatim svaki dio na pet-šest trakica.Stavite na nezarezani dio nadjev, preklopite donjom punom stranom.Stisnete da nadjev ne iscuri.Prebacite s jedne i druge strane trakice da dobijete pletenicu kao na slici.Gotove pletenice stavite na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Poškropite ih hladnom vodom i stavite u zagrijanu pećnicu na 180C/20-tak minuta ili dok ne dobiju finu boju i počnu se micati po papiru.
Servirati ohlađene.
Odlična ideja za vrijeme kada treba potrošiti jabuke!
OdgovoriIzbrišiHvala ti draga, baš tako :-)
IzbrišiFine pitice, s lisnatim nema greske :) Pozdrav
OdgovoriIzbrišiHvala na komentaru, pozdrav leti :-))
IzbrišiLudnica, odlično izgleda, hvala ti na receptu!
OdgovoriIzbrišiHvala ti puno :-)
Izbriši