utorak, 5. prosinca 2017.

Božićni kolačići na metre

Fini i jednostavni Božićni kolačići, vrlo izdašni, rađeni sa uljem ali vjerujete jako ukusni i prhki.Možete ih nadjenuti po želji, ja sam moje sa čokoladom i đemom , jedne sam posula kokosom a druge komadićima lješnjaka a vi po ukusu.


Sastojci:

Tijesto:


3 jaja

200g šećera

1 vanilija šećer

oko 500g brašna

na vrh noža soli

240ml ulja

1 pecivni prašak

Korica limuna/opcionalno

Čokoladno punjenje:

120ml vrhnja za kuhanje

120g čokolade za kuhanje

Đem:

2-3žlice marmelade od marelice

Priprema:

Izradite jaja sa šećerom i vanilija šećerom da postanu pjenasti, dodate ulje, nastavite miješati kratko da se povežu u smjesu, ako stavljate sad dodati koricu limuna..Dodati polovicu brašna sa pecivnim praškom i soli, miješati uz dodavanje brašna dok ne dobijete glatko, mekano tijesto koje se lijepi.Izručiti na  radni stol.

Zagrijati pećnicu n 180C
Podijeli tijesto na 4 dijela.Svaki dio formirati u dugu štrucu.Staviti na lim na koji ste stavili papir za pečenje, u sredini izdubiti prstima rupu.na rubovima oštrim nožem zarezati tijesto.
Peci u zagrijanoj pećnici negdje 20-25 min.Izvaditi vani da se ohladi.Možete dok je toplo drvenom žlicom još malo produbiti utore.

Za čokoladni nadjev:otopiti čokoladu u vrhnju za kuhanje, pustiti kratko da se ohladi.Učiti čokoladu dva utora posuti preprženim komadićima lješnjakom.Đem isto otopiti na laganoj vatri uliti tekući đem u preostala dva utora posuti kokosom.

Pustite da se sve dobro ohladi i stisne, narežite.

Comments system

Disqus Shortname