srijeda, 14. lipnja 2017.

Marinirani slanutak

Ako volite slanutak ovo će vas jelo oduševiti, divan marinirani slanutak koji u frižideru u teglici može stajati tjedan dana i što duže stoji to je bolji.Servirati kao hladni prilog mesu sa grilla , laganu večeru uz preprženi kruh, fino paše uz pohano meso, povrće itd.

Sastojci:/4 osobe

200 g slanutak/konzerva kuhanog

3 paprike/rog

Marinada:

5žlica ulja

4 žlice octa

1 žlica meda/može i šećer

2 lista lovora

2 češanja češnjaka

3 komada pimenta

1/2žličice soli/više manje po ukusu

1/2žličice kopra


Priprema:
Skuhate slanutak u vodi/ ja ga navečer namočim u hladnu vodu s malo sode bikarbone /vodu za kuhanje slanutka nemojte soliti, možete samo ako želite stavite jedan list lovora.Kuhate pola sata do 45 min dok slanutak ne omekša. ocijedite ,vodu sačuvate.



Paprike očistite i narežite na kocke prepecite ih da malo smekšaju/ako želite ja sam to napravila jer mi je ostalo zimnice, koristite paprike iz zimnice ukiseljene/

Zagrijete lončić na vatru pa dodate sve sastojke za marinadu i 4-5 žlica od kuhanja slanutak ,možete dodati i više ovisno po želji , vidjeti će te uma je fin.Sve prokuhate da se sve spoji i otopi.Prelijete preko slanutak i paprike, stavite u zdjelu ili  teglicu u frižider da se ohladi i marinira,
Servirati kao prilog salatu dodatak bilo mesu ili povrću ili laganu večeru.Nemojte zaboraviti sa slanutkom izvaditi i marinade.

Comments system

Disqus Shortname