ponedjeljak, 16. svibnja 2016.

"CHEESECAKE" kofte


4 Osobe

Sastojci:

Meso:


500g mljevenog mesa

1 naribani manji luk

2 češnja češnjaka/pritisnuti

2 žlice naribanog tvrdog sira

1 jaje

krušne mrvice/po potrebi

1/2žličice kumina

sol,papar

malo ljute paprike/opcionalno

Nadjev:

150g krem sira

250g ribanog topljivog sira

Priprema:

Pripremite meso :u posudu stavite meso pa dodate sve ostale sastojke .Sve dobro izradite rukom u postojanu smjesu koja se da oblikovati .Po ukusu dodate sol,papar i ljutu papriku Isprobate začinjenost mesa tako da komadić smjese pretečete na suhoj tavi .Po potrebi dodatno posolite i poparite .Ako se meso ne da oblikovati dodate malo krušnih mrvica.
Meso formirate u kugle i stavite na protvan na koji ste stavili papir za pečenje .Svaku kuglice pritisnite žlicom da dobijete udubljenje ,dodatno oblikujte rukom da dobijete fine pitice .
Pomiješate sir sa ribnim sirom ,po potrebi malo posolite .Stavite smjesu u udubljenje koje ste napravili žlicom .
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C /40min /to naravno ovisi kolike su vam veličine kofte.
Servirate toplo uz povrće,nemojte ih prepeći kao što se meni dogodilo sa drugom turom.

Patates Ezme

4 osobe

Turska kuhinja


Sastojci:

3-4 srednja krumpira 

4 žlice suhog grožđa/suvice

2 mlada luka

2 žlice nasjeckanog peršina

3-4 žlice maslinovog ulja

sok od limuna

1žličica kopra

sol,papar i malo ljute paprike


Priprema:

Stavite grožđice u vruću vodu na pola sata.Skuhate krumpir u ljusci.Ogulite ga i izradite vilicom na manje komade.Pustite da se sve malo ohladi pa dodate začine,grožđice ,posolite i popaprite .Dobro sve promiješate pa dodate ulje i sok od limuna,doradite sve po svom ukusu dodavajući ulja i soka od limuna. Servirate hladno .

Comments system

Disqus Shortname