subota, 11. veljače 2017.

Turşu salatası

Prefina salata od kiselih krastavaca i luka koju cete zavoljeti iz prve .Idealna uz kuhano meso ,rostilj ,pečeno povrće i sl.Tako jednostavno a tako fino.Ako nemate sumac jednostavno ga zamijenite sa malo ribane korice limuna koju ste pomiješali sa malo soli /nemojte izbjeci nikako .

Sastojci:

200g narezanih kiselih krastavaca

4 žlice maslinovog ulja

1žličica sumaca

sol ,papar

1 luk /crveni srednji ili manji po želji

nasjeckani kopar/1žličica

1/2žličice peršina /listići nasjeckani


Priprema:

Na tanko narežite kisele krastavca /ako niste spretni kupite one veće ako pak jeste kupite manje jer oni slađi ,isto tako možete koristiti i ribež.Na tanko narežite i luk ,malo ga posolite i ostavite stajati par minuta ,isperite ga .
Složite na tanjur za serviranje narezane krastavce stavite luk ,maslinovo ulje ,sumac ili limun te sve prospite peršinom i koprom.
Ostavite fino ohladiti .Servirati kao prilog ili salatu.

Comments system

Disqus Shortname