četvrtak, 9. svibnja 2019.

Kocke od višanja i kiselog vrhnja

Nema veće sreće nego kad u frizeru pronađeš kesicu višanja, i šta sad, idemo jedan jednostavan kolač a opet kremast i fin, bez puno pepancije a može stajati na sobnoj temperaturi.Evo tražili ste me da stavim za veći lim pa ispravljam recept u tu veličinu.ako želite možete dodati i više višanja ja sam isprobala i sa jagodama meni je to fino. 

 Sastojci:

Biskvit:/lim oko 20x30

170g šećera

200g maslaca

prstohvat soli

4jaja

300g brašna

1 šećer vanilija

1/2kesice pecivnog praška

100ml mlijeka 2,8%

500g višanja

Krema:

600g kiselog vrhnja 20%m.m.

2 jaja

2 dl vrhnja za šlag

130g šećera

100g krem sira

2 kesice pudinga od vanilije

Priprema:

Zagrijete pećnicu na 18oC.Ocijedite višnje u cijedilu.
Napravite prvo biskvit:maslo izradite sa šećerom i malo soli da se zabijeli.Dodate jedno po jedno jaje, nastavite miješati da se sve spoji, dodate mlijeko i na kraju brašno pomiješani sa pecivnim praškom.Nastavite miksati da se sve spoji.Protvan za pečenje namažete maslacem i prospete brašnom, izručite smjesu za tijesto, izravnati.Pecite nekih 7 minuta u zagrijanoj pećnici.
Za to vrijeme izradite kremu:
Izradite prvo jaja sa šećerom  da postanu bijela i kremasta, dodati kiselo vrhnje, vrhnje za šlag,krem sir i puding, nastavite miješati da se sve spoji.

Nakon 7 minuta izvadite protvan iz pećnice , složite po njemu višnje. Prospite kremu po višnjama , sve vratite u pećnicu na 40 min.do ne uhvati lijepu zlatnu boju.
Pečeni kolač pustite da se ohladi, narežite na kocke i pospite šećerom u prahu.






Comments system

Disqus Shortname