četvrtak, 21. travnja 2016.

Patatesli bezelye çorbası/juha od krumpira i graška

Turska kuhinja

4 osobe

Sastojci:

300g graška

300g krumpira

1,2 l temeljca/povrtni

1 luk

2 češnja češnjaka

1-2 žlice zobenih pahuljica/opcionalno

2 žlice maslinovog ulja

1 žlica kopra

Preljev:

1 žlice maslinovog ulja 

1žličica maslaca

1 žličica paprika/ljuta /slatka

Priprema:

Nasjeckajte na sitno luk i češnjak.U dubljem loncu zagrijete maslinov ulje pa na srednjoj vatri izdinstate luk i češnjak.Ogulite i nasjeckate krumpir na kockice pa i njega lagano prodinstajte .Podlijete sve temeljcem ,pustite da prokuha pa na lagano kuhate nekih 20min.dok krumpir ne omekša.Ispasirajte ga štapnim mikserom.
Vratite sve na vatru pa dodate grašak .Ako je tekstura juhe dodate zobene pahuljice da se sve zgusne .Posolite i popaprite po ukusu.Dodate nasjeckani kopar i peršin.

Preljev:
Zagrijete maslinovo ulje i maslac ,dodate papriku ,promjesajte .Makne sa vatre.
Servirate tanjure sa juhom pokapane preljevom od paprike.



Comments system

Disqus Shortname