Turska kuhinja
4 osobe
Sastojci:
300g graška
300g krumpira
1,2 l temeljca/povrtni
1 luk
2 češnja češnjaka
1-2 žlice zobenih pahuljica/opcionalno
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica kopra
Preljev:
1 žlice maslinovog ulja
1žličica maslaca
1 žličica paprika/ljuta /slatka
Priprema:
Nasjeckajte na sitno luk i češnjak.U dubljem loncu zagrijete maslinov ulje pa na srednjoj vatri izdinstate luk i češnjak.Ogulite i nasjeckate krumpir na kockice pa i njega lagano prodinstajte .Podlijete sve temeljcem ,pustite da prokuha pa na lagano kuhate nekih 20min.dok krumpir ne omekša.Ispasirajte ga štapnim mikserom.
Vratite sve na vatru pa dodate grašak .Ako je tekstura juhe dodate zobene pahuljice da se sve zgusne .Posolite i popaprite po ukusu.Dodate nasjeckani kopar i peršin.
Preljev:
Zagrijete maslinovo ulje i maslac ,dodate papriku ,promjesajte .Makne sa vatre.
Servirate tanjure sa juhom pokapane preljevom od paprike.
Nema komentara:
Objavi komentar