četvrtak, 11. ožujka 2021.

Mascapone krem štrudla

Prefina i vrlo jednostavna štrudla od vanilije i mascapone sira, gotova u tren.

Sastojci:

250g lisnatog tijesta

Krema:

250g mascapone sira

400ml mlijeka

1 puding vanilija

2žličice/pune/brašna

2 žumanjka

1 vanilija šećer

3žličice šećera

korica limuna/opcionalno

 1žličica šećera u prahu +za posipanje 


Priprema:

U lončić stavite  žumanjke, šećer i vanilija šećer, izradite ih mikserom.Dodati cijelu količinu brašna, puding i mlijeko , nastaviti mijšati da se sve poveže.Staviti lončić na vatru, zagrijavati dok se se sve ne zgusne.Maknete sa strane, pokriti prozirnom folijom i ohladiti.


Mascapone izraditi malo sa šećerom u prahu, dodati kremu, nastaviti miješati dok se sve ne poveže.Premazati linato tijesto.
Prebacite po dužoj strani štrudlu.


Savite do kraja.

Vrhove štruce dobro stisnite.Pecite štrudlu na 200C/20min ili dok ne dobije finu boju, prije pečenja pospite sa malo šećera u prahu.Ako vam kojm slučajem iscuri malo nadjeva dok je štrudla vruća vratite ga u nju.Pustiti da se ohladi i narezati.

Comments system

Disqus Shortname