Sastojci:
250g lisnatog tijesta
Krema:
250g mascapone sira
400ml mlijeka
1 puding vanilija
2žličice/pune/brašna
2 žumanjka
1 vanilija šećer
3žličice šećera
korica limuna/opcionalno
1žličica šećera u prahu +za posipanje
Priprema:
U lončić stavite žumanjke, šećer i vanilija šećer, izradite ih mikserom.Dodati cijelu količinu brašna, puding i mlijeko , nastaviti mijšati da se sve poveže.Staviti lončić na vatru, zagrijavati dok se se sve ne zgusne.Maknete sa strane, pokriti prozirnom folijom i ohladiti.
Prebacite po dužoj strani štrudlu.
Savite do kraja.
Vrhove štruce dobro stisnite.Pecite štrudlu na 200C/20min ili dok ne dobije finu boju, prije pečenja pospite sa malo šećera u prahu.Ako vam kojm slučajem iscuri malo nadjeva dok je štrudla vruća vratite ga u nju.Pustiti da se ohladi i narezati.