utorak, 27. lipnja 2017.

Palačinka sendvič


Jako fini sendviči nadjeveni šunkom i jajem,pravi mali sendviči idealni za plažu , možete ih spremiti dan prije jer su jako fini i hladni.Uživajte!!!1

Tijesto:/4-6 ljudi


4 jaja

500ml mlijeka

250ml mineralne vode

sol

oko 200g brašna

Nadjev:

5 kuhanih jaja

300g male okrugle šunke u komadu

200g ribanog sira

1žličica origana

Paniranje:

1-2 jaja

3žlice krušnih mrvica

malo soli

Priprema:

Napravite palačinke/naravno vi ne morate koristiti recept koji sam ja dala koristite onaj koji volite i inače radite/.u zdjeli stavite sve sastojke za palačinke, izmiješate dobro metlicom.Zagrijete dobro tavu pa ispečete desetak palačinki , ne previše tankih.Odložite dok ne pripremite ostalo.
Narežite šunku na malo deblje šnite,Kuhana jaja ogulite i prepolovite a sir naribate.Slažite komad šunke stavite u sredinu , polovinu jaja i na vrh prospite sa sirom i origanom.Zamotate u paketiće, pa složite na lim pokriven papirom za pečenje.Ponavljajte postupak dok sve ne potrošite sve sastojke.
Potom palačinke ispaninarete u jaje pa u mrvice, vratite na lim.Pokapate sve sa par žlica ulja.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20-tak minuta ili dok palačinke ne dobiju finu boju.
Izvadite ih , pustite malo ohladiti a potom svaku palačinku prepolovite.
Servirati toplo ili hladno.

Comments system

Disqus Shortname