ponedjeljak, 17. listopada 2016.

Karıştırma

Hrskavi omlet ili mješavina je specijalitet Kastamonu regije.Obično se jede za Sahurluk ili ramazansku večeru / vrijeme posta ,/ u ostale dane možete ih raditi za doručak ili laganu večeru na malo maslaca .Omlet se jede sa prstima i tada je je najslađi .Uživajte uz finu salatu ili kakvu osvježavajuću mezu od jogurta.
Za vise osoba poduplajte omjere i uzmite veću tavu.

Sastojci:/1 osobu


2 jufke 

2 jaja/L

sol

1žličica maslaca + mlaz ulja/samo ulje


Priprema:

U tavu rastopite maslac sa žličicom ulja,pustite da se zagrije .Jufku narežete na komadiće ,možete ih natrgati  ili narezati nožem.Prepržiite jufku u zagrijanoj tavi sa masnoćom dok ne dobije finu boju i postane hrskava ,sve to radite naravno uz miješanje.U posudu razbijete dva jaja ,posolite ih i izradite metlicama da se povežu.Prelijete preko hrskavih jufki /rasporedite preko jufki da se one fino povežu.Pecite po minutu sa svake strane ili dok se jaja ne ispeku .Prebacite na tanjur za serviranje .
Servirate toplo uz narezano povrće ,masline ,sir i sl.


Comments system

Disqus Shortname