nedjelja, 22. srpnja 2018.

Bogata salata sa dinjom i pršutom

Kad sam dobila poruku natpisa :-)pa gdje je pobogu da salata:-) dobro sam se nasmijala, hvala vam što zorno pratite i navijate za recepte i puno vam hvala što volite moj stil kuhanja i jedan zdraviji mediteranski stil prehrane .Ovo je jedan fini klasik na drugačiji način, fina bogata salata od dinje, mozzarelle, pršuta i svakog  blaga, fino začinjena, i obavezno servirana jako hladna iz frižidera.Možete je servirati kao prilog nekom laganom jelu ali najljepša je sa hrskavo prepečenim kruhom uz čašu bijelog hladnog vina.Uživajte!!!

Sastojci:


100g rikule

1 manji krastavac

200g dinje/zrela

50-70 grama jako tanko narezanog pršuta

200g mozzarella/burataila dobra ali može i obična/

80g oraha

10-15 listića mente

sol,papar

1žlicaeda

4 žlice maslinovo ulja

2 žlice jabučnog octa/svijetli vinski ocat


Priprema:

Rikulu operite, po mogućnosti stavite manje listiće, možete koristii i neku drugu salatu koja je malo otpornija na kiseline.

U zdjelicu stavite žlicu tople ili vruće vode, dodati med, kratko miješati da se otopi.Dodati sve ostale sastojke, promiješati da se sve poveže isprobati slanost, trebalo bi biti dosta slano.

Sve ostale sastojke fino poredati na tanjur za serviranje.Dinji izrežete na tanke šnite pazeći na veličinu komada/da ne budu veliki debeli komadi ili nedaj bože kocke/, naravno prije toga maknete koru.

Preliti sve pripremljen im preljevom po salati staviti orahe i mentu.

Ostaviti da se dobro ohladi.

Comments system

Disqus Shortname