subota, 14. svibnja 2016.

Sicilijanska pečena piletina na kruhu



4 osobe

Talijanska kuhinja

Sastojci:

6-8 komada piletine/batak ,karabatak i sl./

200 -300g starog kruha/ciabatta/

Marinada:

3žlice maslinovo ulja

5 zrna pimenta /svježe mljeven/

1žličica soli

1 velika grančica ružmarina/listići/

4 češnja češnjaka/sitno nasjeckana/

Ostalo:

3 glavice luka

Priprema:

U posudu stavite sve sastojke za marinadu ,dobro promiješate da se sve poveže.Dodate piletinu ,sve promiješate da se piletina prožme marinadom ,pokrijete prozirnom folijom  i ostavite stajati 15 min.

Narežete ili natrgate kruh rukama u posudu za pečenje.Na kruh stavite komade piletine ,prelijete sve marinadom.Pečete u zagrijanoj pećnici na 190C/20 min.
Narežete luk na srpaste fetice .Nakon 20min.izvadite piletinu dodate svu količinu luka.Dobro promiješate ,smanjite temeraturu na 180C i vratite u pećnicu na još 25-30min.Po potrebi koji put promiješate dok se peče.
Servirate toplo uz fini kruh i umak
.

Comments system

Disqus Shortname