petak, 17. srpnja 2020.

Mini pizzete sa mladim krumpirom i ružmarinom uz dip od kruške


Jako fino vege ljetno jelo .Malo tijesta, malo krumpira, ružmarin i krupna sol te neizostavno maslinovo ulje, mirisna divota za sva čula.Uz ovo jelo super pae dip od kruške ikrastavca.Uživajte!!

Sastojci:

Pizzete:
300g brašna/glatko
1 žličica kvasca/instant
1/2žličice šećera
1/2žličice soli
70ml maslinovog ulja
80ml mlake vode

Ostalo:
dva mlada krumpira sa korom
1žlica lišća ružmarina
krupna sol/ja sam koristila himalajsku

Dip od kruške:
2 žlice majoneze
1/2velike kruške
1komad/10cm krastavac svježi
sol,papar
1žličica dijon senfa
2žlice kiselog vrhnja
1žličica soka od limuna

Priprema:
U zdjelu staviti mlaku vodu, šećer i kvasac, pomiješati rukom ostaviti stajati deset minuta.Dodati ulje , brašno i sol, zamijesiti glatko tijesto.Izručiti ga na radnu plohu miješati rukama par minuta da postane glatko.Tijesto prebaciti u zdjelu, nauljiti ga sa malo maslinovog ulja sa svih strana, pokriti prozirnom folijom, ne smije ulaziti zrak.Ostaviti stajati na toplom mjestu 1h.
Krumpir dobro oprati i osušiti.Narezati na okrugle šnite.
Nadošlo tijesto izvaljati u valjak veličine promjera krupira.Narezati na 15 feta.Formirati svaku fetu u krug staviti na papir za pečenje koji smo stavili na lim za pečenje.U sredinu staviti fetu krupira.Premazati krumpir maslinovim uljem, posuti lišćem ružmarina, te posuti krupnom soli.
Zagrijati pećnicu na 220C/vrući zrak.Staviti pizzete peći nekin 15-20minuta d ne uhvate lijepu boju.
Za to vrijeme napraviti dip: narezat na sitne kockice krastavac i krušku.U zdjelu pomiješati senf, majonezu i vrhnje da se poveže, posoliti i popariti, dodati po ukusus soka od limuna.Držati u frižideru do korištenja.
Izvaditi gotove pizzete servirati sa dipom.

Comments system

Disqus Shortname