Sastojci:
600g mekanog ramsteka ili buta
Marinada:
1žlica soja umaka
2žlice soka od limuna
1/2žličice svježe mljevenog papra
2žlice vode
Umak/korejanski umak:
1žlica ulja
4 češanj češnjaka
150ml soja umaka/light
200ml vode
2žlice soka od limuna
2 ravne žlice smeđeg šećera
1žlica gustina
1žličica papra/svježe mljeven
1žličica mljevene slatke paprike
1/4žličica mljevene ljute paprike
3žlice sezamovog ulja
Priprema:
Narežite oprano meso na kocke /trebali bi biti podjednake ako nisu onda kod nizanja na ražnjić sami odredite koje idu na koji tako da otprilike budu jednake debljine .Meso izaberite da bude meko inače se ovo jelo radi od ramsteka ali vi možete doskočiti da meso preko noći prvo prospete sodom bikarbonom ili sokom od kivija ili ananasa i ostavite da ga enzimi dodatno smekšaju ako ćete koristiti sodu bikarbonu dobro je isperite prije stavljanja mesa u marinadu .
Napravite marinadu:pomiješate sve sastojke pa u u marinadu stavite na par sati meso /što duže stoji to bolje/.
Dok se meso marinira napravite umak:
Zagrijete ulje u woku pa dodate sitno nasjeckani češnjak ,pustite da kratko zamiriše ,nemojte da vam zagori jer u tom slučaju ćete morati ispočetka,nema gore od zagorenog češnjaka ,dodate sve sastojke osim gustina i sve začine pustite da kuha kratko da se malo reducira .U zdjelici zamutite gustin sa malo vode dodate u umak ,sve neka prokuha i lagano se ugusti..
Stavite meso na dobro zagrijanu grill tavu ,pržite sa svake strane kratko nemojte prepeći meso .
Gotovo meso prebacite na tanjur ,prelijete umakom i pospete narezanim mladim lukom.