Obožavam ovaj brzi kruhić , na coolinarici vrlo sličan recept samo obogaćen maslinama i začinskim bilje ovaj put fin i zdrav kruhić bez ikakvih dodataka.Inače ovaj kruh vam je dva dana vrlo fin i mekan.Kombinacije brašna su beskrajne.
Sastojci:
200g pirovog brašna
200g ječmenog brašna
1žlica maslinovog ulja
150ml mineralne vode
150ml kefira
1žličica soli
1žličica sode bikarbone
1 žličica chia sjemenki
1 žličica sjemenki lana
Priprema:
U zdjelu stavite kefir i mineralnu vodu,maslinovo ulje, dodati sol, promiješati.Obje vrste brašna pomiješati u zdjeli zajedno sa sodom bikarbonom sjemenkama lana i chie.
Dodati mješavinu brašna u smjesu sa kefirom sve promiješati žlicom.
Staviti peči u pekač za kruh.Možete staviti u pekač papir za pečenje.
Zagrijati pećnicu na 200C.
Kruh prvo peći 20 min. potom smanjiti vatru na 180C i nastaviti peći još 25min.
Isprobati čačkalicom dali je kruh gotov ako je pečen izvadite ga u čistu krpu i pustite da se do kraja ohladi.