Sastojci:
250g feta sir/ili po želji/
300g leće /+ 1žličca sode bikarbone/ili konzerva kuhane
1/4 žličice ljute mljevene paprike
2žlice maslinovog ulja
1/2 limuna korica i sok
1 luk manji
sol,papar
Marinada:
sok i korica pola limuna
2 žlice maslinovog ulja
1žličica metvice/suhe ili malo više svježe/
1 sitno naribani češanj češnjaka
Priprema:
Namrvite sir u jednu posudu , dodate sve sastojke za marinadu , promiješate/ako koristite riccottu dodatno posolite/isprobate okus po potrebi doraditi po ukusu.
Leći potopite na deset minuta sa pola žličice sode bikarbone.Stavite je kuhati u lonac sa puno vode , dodate cijeli češnjak, prepolovljeni luk.Kuhate oko 25 min. provjeravajte leću često jer ne smije vam se prekuhati i puknuti, mora biti mekana i kremasta u sredini.Procijedite leću stavite je na tanjur za serviranje.Dodate sol,papar, koricu limuna, maslinovo ulje i ljute paprike , promiješate lagano, ostavite da se ohladi.
Kad se leća ohladi na sobnu temperaturu, isprobate pa ponovo doradite okus/ona tokom hlađenja upija slanost jer je škrobasta kao i krumpir pa se dodatno treba začiniti/, na ohlađeno stavite mariniranu fetu.Doradite po ukusu.Pokapate sa maslinovim uljem pa prospite svježe nasjeckanom metvicom.