subota, 12. kolovoza 2017.

Insalata de Lentejas

Fina šanjolska salata od leće i marinirane feta odlican ili meza uz preprženi kruh ili sve divotice uz to, fino crno vino.Nemojte da vas buni taj naziv feta sir to je skupni naziv za sve mekane, mrvljive sireve iz salamure ili rasola, umjesto fete možete korisiti sve sireve takvih osobina /kozje, ovčje i sl./ako nesmije puto slano ili bi dali blažu notu ovo jelu možete napraviti sa riccottom/ skutom koju samo malo posolite dok je u marinadi.Ovoj salati možete dodati narezane rajčice, pečene slatke ili ljute papričice isl.Uživajte i uvijek prilagodite jelo sebi.

Sastojci:


250g feta sir/ili po želji/

300g leće /+ 1žličca sode bikarbone/ili konzerva kuhane

1/4 žličice ljute mljevene  paprike

2žlice maslinovog ulja

1/2 limuna korica i sok

1 luk manji

sol,papar

Marinada:

sok i korica pola limuna

2 žlice maslinovog ulja

1žličica metvice/suhe ili malo više svježe/

1 sitno naribani češanj češnjaka


Priprema:

Namrvite sir u jednu posudu , dodate sve sastojke za marinadu , promiješate/ako koristite riccottu dodatno posolite/isprobate okus po potrebi doraditi po ukusu.

Leći potopite na deset minuta sa pola žličice sode bikarbone.Stavite je kuhati u lonac sa puno vode , dodate cijeli češnjak, prepolovljeni luk.Kuhate oko 25 min. provjeravajte leću često jer ne smije vam se prekuhati i puknuti, mora biti mekana i kremasta u sredini.Procijedite leću stavite je na tanjur za serviranje.Dodate sol,papar, koricu limuna, maslinovo ulje i ljute paprike , promiješate lagano, ostavite da se ohladi.

Kad se leća ohladi na sobnu temperaturu, isprobate pa ponovo doradite okus/ona tokom hlađenja upija slanost jer je škrobasta kao i krumpir pa se dodatno treba začiniti/, na ohlađeno stavite mariniranu fetu.Doradite po ukusu.Pokapate sa maslinovim uljem pa prospite svježe nasjeckanom metvicom.

Comments system

Disqus Shortname