četvrtak, 25. siječnja 2018.

Hrskava pita od jabuka

Kad volimo jabuke :-) i lisnato tijesto :-), još jedna divna i sočna pita od jabuka zamotana u lisnato tijesto, obožavati će te je svaki ugrizom, odlična je za doručak, za čajanku ili kavicu a super je i za djecu jer se može jesti iz ruke.Torta/pita je vrlo jednostavna i brzo gotova a jako ukusna i izdašna.

Sastojci:/kalup za torte 22cm


250g lisnatoga tijesta

Nadjev:

3 lijepe oguljene jabuke

1 žličica cimeta

2-3žliće šećera

prstohvat soli

1 žličica maslaca

Tijesto:

2 jaja

200g jogurta

250g brašna/glatko

malo soli

3 žlice ulja

1žlica ruma

140g šećera

1 vanilija šećer

1 pecivni prašak

Priprema:

Jabuke ogulite i narežete na kocke.Zagrijete maslac u tavi sa mlazom ulja, stavite jabuke, po šećerite ih i stavite cimet/šećera naravno možete staviti manje i više u ovisnosti od jabuka i vašeg ukusa/propirjate kratko jabuke da malo omekšaju i da se šećer oko njih karamelizira, prebacite na tanjur da se ohlade. 
Raširite lisnato tijesto tako da bude do vrha kalupa.



Napravite smjesu tijesta:u zdjelu stavite jaja izradite ih pjenasto sa šećerom, dodate jogurt i rum nastavite miješati da se poveže, potom ulje, nastavite miješati kratko.Izvažite brašno pa ga pomiješate sa solju, pecivnim praškom, šećer vanilijom, dodate u smjesu sa jajima i jogurtom, promiješate.

Zagrijete pećnicu na 180C

Pecite35-40 min.

Comments system

Disqus Shortname