Kad volimo jabuke :-) i lisnato tijesto :-), još jedna divna i sočna pita od jabuka zamotana u lisnato tijesto, obožavati će te je svaki ugrizom, odlična je za doručak, za čajanku ili kavicu a super je i za djecu jer se može jesti iz ruke.Torta/pita je vrlo jednostavna i brzo gotova a jako ukusna i izdašna.
250g lisnatoga tijesta
1 žličica cimeta
2-3žliće šećera
prstohvat soli
1 žličica maslaca
200g jogurta
250g brašna/glatko
malo soli
3 žlice ulja
1žlica ruma
140g šećera
1 vanilija šećer
1 pecivni prašak
Napravite smjesu tijesta:u zdjelu stavite jaja izradite ih pjenasto sa šećerom, dodate jogurt i rum nastavite miješati da se poveže, potom ulje, nastavite miješati kratko.Izvažite brašno pa ga pomiješate sa solju, pecivnim praškom, šećer vanilijom, dodate u smjesu sa jajima i jogurtom, promiješate.
Zagrijete pećnicu na 180C
Pecite35-40 min.
Sastojci:/kalup za torte 22cm
250g lisnatoga tijesta
Nadjev:
3 lijepe oguljene jabuke1 žličica cimeta
2-3žliće šećera
prstohvat soli
1 žličica maslaca
Tijesto:
2 jaja200g jogurta
250g brašna/glatko
malo soli
3 žlice ulja
1žlica ruma
140g šećera
1 vanilija šećer
1 pecivni prašak
Priprema:
Jabuke ogulite i narežete na kocke.Zagrijete maslac u tavi sa mlazom ulja, stavite jabuke, po šećerite ih i stavite cimet/šećera naravno možete staviti manje i više u ovisnosti od jabuka i vašeg ukusa/propirjate kratko jabuke da malo omekšaju i da se šećer oko njih karamelizira, prebacite na tanjur da se ohlade.
Raširite lisnato tijesto tako da bude do vrha kalupa.
Napravite smjesu tijesta:u zdjelu stavite jaja izradite ih pjenasto sa šećerom, dodate jogurt i rum nastavite miješati da se poveže, potom ulje, nastavite miješati kratko.Izvažite brašno pa ga pomiješate sa solju, pecivnim praškom, šećer vanilijom, dodate u smjesu sa jajima i jogurtom, promiješate.
Zagrijete pećnicu na 180C
Pecite35-40 min.
Nema komentara:
Objavi komentar