utorak, 23. svibnja 2017.

Sicilijanska pašta u balancanama

Fina tjestenina u umaku od patlidžana/balancane zapečena u pećnici sa ricottom.


Sastojci:/4osobe

2 balancane/patlidžana

125g paste/tjestenine/penete

200g ricotte

2žlice ribanog parmezana

1velika rajčica/2 žlice nasjeckane iz konzerve

2  češanja češnjaka

sol,papar

1/2žličice šećera

origano/opcionalno

Priprema:

Oprane balancane prerežete po pola/prije toga im otkinete krajeve/.Izdubite ih oštrim nožem, meso sačuvate.Okrenete ih pa malo odrežite zaobljeni dio da mogu stajati barčice na ravnom.Zagrijete vodu sa malo octa ili soka od limuna i solju, kratko blanširajte balancane da smekšaju.Izvadite i ocijedite .
Skuhate tjesteninu u slanoj vodi, ocijedi.Za to vrijeme na maslinovom ulju ispirjate luk pa dodate nasjeckano meso balancane,kad je uvenilo i lagano se zapeklo dodate rajčicu, posolite, poparite dodate malo šećera i rajčicu , nastavite još par minuta pržiti pa dodate tjesteninu direktno iz vode, promiješate pa prospite sve ribanim parmezanom nastavite miješati da se sve poveže, isprobate slanost i začinjenost po želji dodate još malo soli, papra i origana
.
Ocijeđene barčice od balancane lagano premazite maslinovim uljem prospite sa malo soli, stavite malo izmrvljene ricotte,dodate tjesteninu pa sve završite razmrvljenim komadićima sira.Zapecite u zagrijanoj pećnici na 180C/10-tak minuta.

Comments system

Disqus Shortname