Prefino i jednostavno jelo,baš onako šareno i veselo kakvo i treba biti u dane kanervala.
Sastojci:/4 osobe
4 pileća fileta
100g krušnih mrvica
sol,papar
1/2žličice origana
1 jaje
1žlica
1 celer
1 manji poriluk
1/2 luka
1 češanj češnjaka
1 stabljika celera
200g graška/ja koristim smrznuti/
1 žlica koncentrata rajčice
300ml povrtni temeljac
1žličica svježe nasjeckanog lišća peršina
Operite i osušite pileće filete.Lagano ih premažete maslinovim uljem, posolite i poparite te prospite origanom.Nasjeckate svo povrće na sitne kockice.Grašak stavite u zdjelicu sa strane.Uzmite teflon tavu ili onu sa neprijanjućim dnom, zagrijete u tavi dvije- tri žlice ulja.Pohance napravite klasično prvo pileće filete stavite u brašno/maknete ostatak/onda u jaje, na kraju u prezlu/mrvice/.Prepržite na zagrijanom ulju sa obje strane da dobiju finu boju.Izvadite iz na kuhinjski papir pustite da se ocijede od viška masnoće/ako želite laganiji obrok stavite sve pohance na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje i lagano ga premazati uljem pecite u zagrijanoj pećnici po 10 minuta sa svake strane u ovisnosti o debljini fileta/
Sastojci:/4 osobe
4 pileća fileta
100g krušnih mrvica
sol,papar
1/2žličice origana
1 jaje
1žlica
Karnevalski umak:
3žlice maslinovo ulja/možda i malo više
1 celer
1 manji poriluk
1/2 luka
1 češanj češnjaka
1 stabljika celera
200g graška/ja koristim smrznuti/
1 žlica koncentrata rajčice
300ml povrtni temeljac
1žličica svježe nasjeckanog lišća peršina
Priprema:
U istoj tavi , izvadite višak masnoće, dodate maslinovo ulje. kad se zagrije dodati svo povrće /osom graška/ dinstati kao za sofrito dok sve ne uvene i fino se zaprži.Dodati koncentrat rajčice i temeljac, grašak, pustiti da sve krčka par minuta, vratiti pohance, nastaviti kuhati 10-tak minuta na srednjoj vatri.Dodati sitno nasjeckani peršin.
Servirati toplo uz umak , možete imati i neki prilog tipa krumpir ili rižu, ali meni je najfinije uz komad preprženog kruha sa maslinovim uljem .Uživajte!