subota, 18. srpnja 2020.

Grčka salata sa mahunama/fažoleti




Jedna fina ljetna salata koju uz preprženi kruh sa češnjakom, može biti cjelovit obrok.

Sastojci:
300gmladih mahuna/fažoleti
150g Feta sira
2zrele rajčice
1zelena ili crvena paprika

Preljev:
3žlice maslinovog ulja
Navrh noža suhog origana
1žličics nasjeckanih peršina
1žlica octa
1/2naribanog češnjaka ili granula
Sol,papar
1žličica vode
1žlilica senfa

Priprema:
Operite i očistite mahune.Narežite ih na manje komade.Zagrijte  slanu vodu u loncu, kad priključak dodati mahune kuhati 3min.samo da malo omekšaju ne smiju se prekuhati, odnah ih ocijediti i ohladiti hladnom vodom.Narezati na kocke rajčicu i papriku, dodati u mahune, promiješati.
U malu staklenku dodati sve sastojke za preljev, dobro izraditi da se stvori emulzija.
Povrće stavite na tanjur za serviranje, pospite smrvljeni Feta sirom, premijere preljevom i ostavite ohladiti u frižider.Prije serviranja još jednom promiješati.





Comments system

Disqus Shortname