srijeda, 29. lipnja 2016.

Bruschetta pasta sa piletinom

Brushetta  tjestenina je poznata talijanska pasta ,tradicionalno se radi sa oguljenom talijanskom kobasicom salsiccia/svježa kobasica sa okusima anisa ,timijana i češnjaka/oguljena se razmrvi i prodinsta .Ovo je light verzija sa piletinom/Weight watchers/ukusom doista puno ne odstupa samo su namirnice malo laganije.Nemojte nikako preskočiti redukciju aceta balsamica jer to daje ekstra okus ovoj pasti.Uživajte u ovoj divnoj pasti punoj okusa i mirisa mediterana/jelo je fino pikantno i uz njega paše fino rashlađeno bijelo vino.

Sastojci:

400g piletina/fileti/svježa kkobasica

1žlica maslinovog ulja

sol,papar

1/2žličice timijana

vrh noža sjemenki anisa/mljevenih/

400g pelate/oguljene rajčice iz konzerve/5 svježih -zrelih rajčica

1/2žličice šećera

2žlice maslinovog ulja 

1/2žličice timijana

sol,papar

1žlica nasjeckanog peršina

4 češanja češnjaka

1žličica koncentrata rajčice

Redukcija:

100ml aceta balsamica

1/2žlice šećera


Priprema:

Narežite piletinu na kockice/ili razmrvite kobasicu .Pokapate meso sa maslinovim uljem ,posolite ,poparite ,prospite timijan om i mljevenim anisom ,promiješate da se sve prožme.
Štapnim mikserom izradite rajčicu sa šećerom,peršinom,timijanom ,dva češanja češnjaka ,dvije žlice maslinovog  ulja .
Zagrijete jednu žlicu maslinovog ulja u tavi debljeg dna ili woku dodate sitno nasjekcna dva češanja češnjaka pa pustite da kratko zamiriše/pazite da ne zagori inače će te morati ispočetka/Dodate piletinu pržite na srednjoj vatri dok piletina ne bude gotovo ali ne predugo ,dodate pripremljen umak od rajčice pa nastavite kuhati desetak minuta .
Skuhate pastu po upustvu na pakovanju ,Za to vrijeme napravite redukciju ,stavite u lončić na vatru aceto balsamico i šećer pustite da kuha dok se malo ne reducira /zgusne /a šećer otopi.
Dodate žličicu u umak ,promiješate .Ostatak pokapate po jelu nakon što ste servirali pastu koju ste posuli ribanim parmezanom.

Comments system

Disqus Shortname