Kod mene doma prolaze samo kremasti kolači sa punooo kreme još ako je krema od vanilije yummy.Dakle, vrlo jednostavan kolač od vanilije i mini štrudlica od voća/višnje, maline, borovnice izbor je vaš/i lisnatog tijesta .Uživajte mile moje.
2 žlice šećera u prahu
250g lisnatoga tijesta
2 pudinga vanilija
400ml mliječnog vrhnja za šlag
3-4 žlice šećera/po ukusu/
2 kesice burbon vanilija šećera
1 kesica instant želatine
voće po želji za ukras
200ml vrhnja za šlag + 1žlica šećera u prahu za dekoraciju
Kalup za kruh/dugi/ obucite u prozirnu foliju.Zagrijete pećnicu na 180C.
Lisnato tijesto raširite .Podijelite ga dužom stranom na 4trake.Na svaku traku stavite maline/voće po izboru/ prospite šećerom u prahu , zarolate.Premažete razmućenim žumanjkom.Pecite nekih 20min dok ne dobiju finu boju.Izvadite ostavite ohladiti.
Skuhati puding u mlijeku zajedno sa šećerom, pustiti da se ohladi.Izraditi vrhnje za šlag da bude čvrsto/možete i dodati tekuće vrhnje u odmah u kuhani ohlađeni puding pa izraditi u kremu/.Pomiješati sa pudingom.Želatinu otopiti po upustvu za upotrebu pa dodati u kremu, sve fino izmiješati.
Štrudle narezati na 10 cm duge trake.Na dno kalupa složiti štrudlice možete u dva ili tri reda neka budu uzdužno.Preliti svu kremu zagladiti pa na vrh staviti ostatak štrudlica.Zamotati folijom ostaviti stajati u hladnjaku 1-2 h da se sve dobro stisne.
Sastojci:/dugi lim za kruh
Štrudlice:
200g voća/višnje, maline borovnice i sl. vi izaberite po ukusu/2 žlice šećera u prahu
250g lisnatoga tijesta
Krema:
600ml mlijeka 3,2%2 pudinga vanilija
400ml mliječnog vrhnja za šlag
3-4 žlice šećera/po ukusu/
2 kesice burbon vanilija šećera
1 kesica instant želatine
voće po želji za ukras
200ml vrhnja za šlag + 1žlica šećera u prahu za dekoraciju
Priprema:
Kalup za kruh/dugi/ obucite u prozirnu foliju.Zagrijete pećnicu na 180C.
Lisnato tijesto raširite .Podijelite ga dužom stranom na 4trake.Na svaku traku stavite maline/voće po izboru/ prospite šećerom u prahu , zarolate.Premažete razmućenim žumanjkom.Pecite nekih 20min dok ne dobiju finu boju.Izvadite ostavite ohladiti.
Skuhati puding u mlijeku zajedno sa šećerom, pustiti da se ohladi.Izraditi vrhnje za šlag da bude čvrsto/možete i dodati tekuće vrhnje u odmah u kuhani ohlađeni puding pa izraditi u kremu/.Pomiješati sa pudingom.Želatinu otopiti po upustvu za upotrebu pa dodati u kremu, sve fino izmiješati.
Štrudle narezati na 10 cm duge trake.Na dno kalupa složiti štrudlice možete u dva ili tri reda neka budu uzdužno.Preliti svu kremu zagladiti pa na vrh staviti ostatak štrudlica.Zamotati folijom ostaviti stajati u hladnjaku 1-2 h da se sve dobro stisne.
Okrenuti kolač na podlogu za torte.Maknuti prozirnu foliju.Ukrasiti po želji.Najbolje nekim svježim voćem.
Servirati narezane na kocke.