nedjelja, 19. kolovoza 2018.

Krem-štrudla kocke

Kod mene doma prolaze samo kremasti kolači sa punooo kreme još ako je krema od vanilije yummy.Dakle, vrlo jednostavan kolač od vanilije i mini štrudlica od voća/višnje, maline, borovnice izbor je vaš/i lisnatog tijesta .Uživajte mile moje.

Sastojci:/dugi lim za kruh

Štrudlice:

200g voća/višnje, maline borovnice i sl. vi izaberite po ukusu/

2 žlice šećera u prahu

250g lisnatoga tijesta

Krema:

600ml mlijeka 3,2%

2 pudinga vanilija

400ml mliječnog vrhnja za šlag

3-4 žlice šećera/po ukusu/

2 kesice burbon vanilija šećera

1 kesica instant želatine

voće po želji za ukras

200ml vrhnja za šlag + 1žlica šećera u prahu za dekoraciju

Priprema:


Kalup za kruh/dugi/ obucite u prozirnu foliju.Zagrijete pećnicu na 180C.

Lisnato tijesto raširite .Podijelite ga dužom stranom na 4trake.Na svaku traku stavite maline/voće po izboru/ prospite šećerom u prahu , zarolate.Premažete razmućenim žumanjkom.Pecite nekih 20min dok ne dobiju finu boju.Izvadite ostavite ohladiti.

Skuhati puding u mlijeku zajedno sa šećerom, pustiti da se ohladi.Izraditi vrhnje za šlag da bude čvrsto/možete i dodati tekuće vrhnje u odmah u kuhani ohlađeni puding pa izraditi u kremu/.Pomiješati sa pudingom.Želatinu otopiti po upustvu za upotrebu pa dodati u kremu, sve fino izmiješati.

Štrudle narezati na 10 cm duge trake.Na dno kalupa složiti štrudlice možete u dva ili tri reda neka budu uzdužno.Preliti svu kremu zagladiti pa na vrh staviti ostatak štrudlica.Zamotati folijom ostaviti stajati u hladnjaku 1-2 h da se sve dobro stisne.
Okrenuti kolač na podlogu za torte.Maknuti prozirnu foliju.Ukrasiti po želji.Najbolje nekim svježim voćem.
Servirati narezane na kocke.

Comments system

Disqus Shortname