nedjelja, 12. svibnja 2019.

Dvobojne kocke od vanilije

Evo jedan fini dvobojan kolač, ako ste mislili da je kompliciran gadno se varate vrlo je jednostavan a efektan na stolu, što je najbolje ne treba stajati u frižideru pa je  pogodan za izlete,veselice, krštenja, krizme i sl. .Nemojte propustiti ovo sam radila i sa šumskim voćem ali može sa bilo kojim crvenim voćem.

Sastojci:

Podloga/biskvit:veliki pleh 

200g maslaca

160g šećera

prstohvat soli

4 jaja

1 vanilija šećer

korica limuna/opcionalno

2žličice pecivnog praška

250g glatkog brašna

Nadjev:

Crveni:

700g višanja

60g gustina

2žlice šećera/manje više po ukusu/

1/2limuna korica/opcionalno

Vanilija:

1 l mlijeka

1 žlica gustina

2 pudinga od vanilije

1 vanilija šećer sa limunom

60g šećera

Priprema:

Zagrijete pećnicu na  175C

Na veliki pleh stavite papir za pečenje pa ga dodatno premažete sa malo ulja.
U zdjelu naribate maslac na ribežu, dodate šećer, izradite maslac sa šećerom da se zapjeni, dodate jedno po jedno jaje, iza svakog dodanog jaja miješate da se dobro povežu sa maslacem.

Brašno pomiješati sa soli i pecivnim praškom, dodati u smjesu od maslaca, dobro promiješati i staviti na pripremljen lim.
Pecite u zagrijanoj pećnici nekih 20 min./nemojte prepeći.Biskvit je inače vrlo sočan.

Za to vrijeme napravite nadjeve.

Za crveni nadjev : stavite u lončić na vatru višnje, dodati šećer .Pomiješati gustin sa 200ml soka od višanja ili vode .Staviti gustin u višnje, miješati dok se ne zgusne.Odložiti sa strane, da se malo ohladi, a onda prebaciti u vrećicu za ukrašavanje kolače.

Vanilija nadjev:u lončić na vatru sastavite 7 dl mlijeka zajedno sa šećerom i vanilija šećerom sa limunom.U ostatak mlijeka staviti puding, gustin pa izmiješate.Uliti mješavinu pudinga u mlijeko na vatri, miješati kuhajući da se zgusne.Pustiti da se malo ohladi, prebaciti u vrećicu za ukrašavanje kolača.

Na ohlađeni biskvit ukoso vući trake prvo kreme od višnja.Ponavljate dok ne potrošite kremu.



Potom između crvenih traka popunite trakama od kreme od vanilije.Ostavite da se ohladi.Izrežete na kocke








Comments system

Disqus Shortname