utorak, 6. veljače 2018.

Zapečeni krumpir

Zapečeni krumpir kao  jednostavno i svakodnevno jelo, možete ga služiti kao prilog ili glavno jelo uz salatu samo u tom slučaju povećate količine.


Sastojci:

4 velika krumpira

4 jaja/L

sol,papar

1žličica origana

1žlica maslaca

1žlica maslinovog ulja

100g naribanog sira

Priprema;:

Ogulite krumpir pa ga narežite na kockice.Nauljite posudu za pečenje/najbolje keramičku i ne preveliku/stavite i maslac.Krumpir posolite, prospite origanom, uvaljajte u masnoću.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200C/20-25 min ili dok krumpir ne bude pečen i dobije finu boju.
Izradite jaja sa solju i paprom.Gotovi krumpir izvadite vani iz pećnice prelite jajem i prospite sirom.Vratiti u pećnicu na još 20min ili dok jaja ne budu fino pečena.

Gotovi krumpir posuti nasjeckanim svježim bosiljkom, servirati uz jogurt.

Comments system

Disqus Shortname