ponedjeljak, 12. veljače 2018.

Piletina sa parmezanom i peršinom

Fina i jednostavna piletina iz tave koju mi obožavamo pogotovo u danima kad nemamo puno vremena a želimo lijepo i zdravo jesti.


Sastojci:/4 osobe


500g pilećih fileta

1žlica brašna

sol, malo više papra

oko 100g ribano grana-padana ili parmezana

mali komadić maslaca

1žlica maslinovog ulja

1žlica svježe nasjeckanog peršina

Priprema:

Fileta operite i osušite posolite ih lagano i dosta po paprite/ja volim i super mi paše sa sirom, vi po želji/Lagano prospite fileta brašnom,otresite višak.
Zagrijete u tavi maslac i ulje pa prepržite fileta da dobiju finu boju i ispeku se.Naribati sir, posuti fileta sirom i malo peršina, okrenuti, pustiti da se sir zapeče, posuti gornju  stranu sirom i peršinom, okrenuti d se fileta zapeče sa donje strane.Izvaditi gotove fileta, staviti žlicu dvije vode, pusti a se dignu divote sa tave preliti preko fileta.
Servirati toplo uz rižu sa povrćem.

Comments system

Disqus Shortname