subota, 29. travnja 2017.

Yufka Lokma

Da ne kazete da odavno nisam stavila recept sa jufkama/korama za pite.Ovaj recept će vas oduševiti fritulice od kora za pitu sa blagom aromom limuna.Fritulice nisu masnu, slatke su i hrskave jako fine čak i kad se ohlade.Kod nas nema odvojene kao u turskoj jufke,  naime jufke za baklave i burek nisu iste jer jufke za slatke stavi baklave, pite i kolače sadrže manje soli.

Sastojci:/20kom


2 gotove kore za pite/jufke

malo korice limuna

ulje za prženje

1-2 dl obične vode

ulje za plitko prženje


Priprema:

Raširite list jufke pa po njemu naribate koricu limuna, poklopite drugom korom pa zarolate u roladu.Režite roladu otprilike prst debele šnite.Složite u zdjelu, ponavljajte postupak dok sve ne potrošite.Prelite kore u zdjeli vodom.Ostavite stajati 1h u frižideru.
Vadite rukama krug po krug namočene jufke, lagano rikama ih stisnite i formirate u kuglicu,nije to neki problem ide brzo.Zagrijete ulje pa na njemu ispečete fritulice da uhvate malo boje i postane hrskave.
Ocijedite na kuhinjskom papiru pa uvaljajte bogato u šećer u prahu.

Comments system

Disqus Shortname