Da ne kazete da odavno nisam stavila recept sa jufkama/korama za pite.Ovaj recept će vas oduševiti fritulice od kora za pitu sa blagom aromom limuna.Fritulice nisu masnu, slatke su i hrskave jako fine čak i kad se ohlade.Kod nas nema odvojene kao u turskoj jufke, naime jufke za baklave i burek nisu iste jer jufke za slatke stavi baklave, pite i kolače sadrže manje soli.
Sastojci:/20kom
2 gotove kore za pite/jufke
malo korice limuna
ulje za prženje
1-2 dl obične vode
ulje za plitko prženje
Priprema:
Raširite list jufke pa po njemu naribate koricu limuna, poklopite drugom korom pa zarolate u roladu.Režite roladu otprilike prst debele šnite.Složite u zdjelu, ponavljajte postupak dok sve ne potrošite.Prelite kore u zdjeli vodom.Ostavite stajati 1h u frižideru.
Vadite rukama krug po krug namočene jufke, lagano rikama ih stisnite i formirate u kuglicu,nije to neki problem ide brzo.Zagrijete ulje pa na njemu ispečete fritulice da uhvate malo boje i postane hrskave.
Ocijedite na kuhinjskom papiru pa uvaljajte bogato u šećer u prahu.
Moram priznati da ovo jos nisam vidjela.uvijek kod tebe nesto novo.
OdgovoriIzbrišiŠto ja volim ovakve poslastice kada ceo komad mogu staviti u usta. To je ono nemma osećaj da sam poječa 10 komadanego deset puta zagrizla. Mnogo dobre jufkice
OdgovoriIzbrišiHvala vam curke, doista je fora, brzo i nevjerovatno fino i hrsjkavo, veliki pozz saljem .-))))
OdgovoriIzbrišiA ludo moja to samo ti mozes od niceg napraviti nesto L.
OdgovoriIzbrišiLulacccc, hvala ti , nosim danas na kavu da probas, pozzz
OdgovoriIzbriši