petak, 10. lipnja 2016.

hrskavi keksi


Sastojci:


250g lisnatoga tijesta

3 manje rajčice

1 bjelanjak

150g ribanog sira

,3žlice maslinovo ulja
sol

1/4 žličice češnjaka u prahu

1/2 žličice timijana

sol,papar

Priprema:

Razvaljajte lisnato tijesto .Narežete ga na kocke veličine 5x5 cm ,veće manje vi odaberite.
Narežite sa svake strane na par mjesta kocke.
Operite i narežite rajčice .Prospite kockice naribanim sirom, na svaku staviti jednu fetu rajčice .U zdjelicu pomiješate bjelanjak ,ulje začine i sol.Premažete preko rajčice i tijesta.
Pecite keksiče na 180C/7-8 min. Dok ne postanu fini i hrskavi.

Okrugle kocke

Sastojci:

Biskvit:

3 jaja

200g smeđeg šećera

230ml mlijeka

2žlice kakaa

300g brašna

2 žlice ulja

prstohvat soli

7g pecivnog praška

Preljev:

8žlica smeđeg šećera/manje više po ukusu

2 vanilija pudinga

1 litra mlijeka


Priprema:

U posudu za tijesto stavite brašno ,sol,pecivni prašak,i kakao ,te sve dobro promiješate da se poveže.
U drugu posadu stavite šećer i jaja pa ih izradite da se poveže.Zakuhate mlijeko da bude vruće.Povežite brašno s s jajem promiješate pa podlije sa vrućim mlijekom i uljem,nastavite miješati mikserom dok dobijete finu smjesu.Ulijete u protvan za pečenje25x25cm.
Pecite biskvit u zagrijanoj pećnici na 180C/25 min.

Ohladite biskvit pa u njemu malim kalupom izrežete rupice ,neka budu razdvojene .Skuhate puding u mlijeku sa šećrom .Vrućeg ga prelije preko kolaca ,žlicom izravnate nadjev.Ostatak biskvita razmrvite pa prospite po vrhu .Pustite da se sve par sati ohladi u frižideru 
Režite na kocke.





"SHTREYZELEM" kocke

Sastojci:

500g lisnatoga tijesta

2-3 žlice mlijeka

Nadjev:

100g mljevenih oraha/lješnjaka/bajama i i sl,po ukusu

2 žlice đema od marelice

Posip:

150 g maslaca

250g brašna

1 šećer vanilija

100g šećera


Postupak:


U zdjelu stavimo mljeveno orašasto voće po izboru.Odložimo.U dugu zdjelicu napravimo maslac ,prosijano brašno ,vanilija šećer i šećer .Prstima napravimo mrvice .Odložimo.

Tijesto podijelimo na dva dijela .Svaki dio trebao bi biti veličine 40x25 cm.Podijelimo tijesto sa kraće strane na duge trake  debljine oko 7cm.
Prepolovimo ih popola .Na polovicu svakog dijela razmaži te nadjev.na drugom dijelu nabodete na par mjesta vilicom.Preklopite svaki dio posebno.Posložite kocke na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje .Premažete mlijekom ,prospite obilato pripremljenim posipom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/20min


Comments system

Disqus Shortname