Jako fina mesna štruca/pita, garnirana sa povrćem i maslinama, prefino jelo koje kad se ohladi možete slagati u sendviče, narezati na tanke šnite kao narezak, posuti na tanko narezanim lukom te preliti salatnim preljevom po ukusu.Za meso možete koristiti mješavinu po ukusu ako volite manje masno moj vam je savjet da sami sameljete izabrane komade mesa ili zamolite mesara.Uživajte!!
3 jaja
Sastojci:/4-6 osoba
Mesna pita:
500g mljevene puretine
500g mljevene junetine
1 veliki luk/naribani
1žlica senfa/dijon
1žlica kečapa
1/2žličice mljevene crvene paprike
1žličica origana
sol.papar
na vrh noža ljute paprike
po potrebi krušne mrvice
3 jaja
Garniranje:
2 crvene rog paprike
1 češanj češnjaka
1 luk
20-desetak maslina/boje po ukusu
2 žlice maslinovog ulja
3-4 žlice koncentrata rajčice
1 dl temeljca
sol,papar
timijan
250g šampinjona
100g naribano sira/mozarella
Priprema:
U zdjelu stavite meso, prvo izradite obje vrste mesa da se zajedno povežu a zatim dodate sve ostalo.Dobro , dobro promiješate.Uzmite komadić mesa pa ga prepržite na suhoj tavi da vidite slanost i začinjenost po želji nadodate što volite.Nauljite pekač pa stavite meso, poravnate, možete čak i premazati meso sa malo maslinovog ulja po vrhu.Pecite u zagrijanoj pećnici na 175C/15 min.
Za to vrijeme , zagrijete tavu sa maslinovim uljem.Dodate na sitno nasjeckani luk i češnjak, prodinstate da sve uvene i omekša.Dodati narezane paprike i šampinjone pa nastaviti pržiti dok sve
ne omekša,Maknete sve sa strane.
Izvadite meso nakon 15 min, stavite po njemu povrće i naribani sir, možete sve posuti sa malo timijana.Vratite u pećnicu na još pola sata.
Izvadite pečenu pitu vani, pustite kratko da se ohladi.Narežete.Servirati uz kuhano povrće.