petak, 3. studenoga 2017.

Garnirana mesna pita

Jako fina mesna štruca/pita, garnirana sa povrćem i maslinama, prefino jelo koje kad se ohladi možete slagati u sendviče, narezati na tanke šnite kao narezak, posuti na tanko narezanim lukom te preliti salatnim preljevom po ukusu.Za meso možete koristiti mješavinu po ukusu ako volite manje masno moj vam je savjet da sami sameljete izabrane komade mesa ili zamolite mesara.Uživajte!!

Sastojci:/4-6 osoba

Mesna pita:

500g mljevene puretine

500g mljevene junetine

1 veliki luk/naribani

1žlica senfa/dijon

1žlica kečapa

1/2žličice mljevene crvene paprike

1žličica origana

sol.papar

na vrh noža ljute paprike

po potrebi krušne mrvice

3 jaja

Garniranje:


2 crvene rog paprike

1 češanj češnjaka

1 luk

20-desetak maslina/boje po ukusu

2 žlice maslinovog ulja

3-4 žlice koncentrata rajčice

1 dl temeljca

sol,papar

timijan

250g šampinjona

100g naribano sira/mozarella



Priprema:

U zdjelu stavite meso, prvo izradite obje vrste mesa da se zajedno povežu a zatim dodate sve ostalo.Dobro , dobro promiješate.Uzmite komadić mesa pa ga prepržite na suhoj tavi da vidite slanost i začinjenost po želji nadodate što volite.Nauljite pekač pa stavite meso, poravnate, možete čak i premazati meso sa malo maslinovog ulja po vrhu.Pecite u zagrijanoj pećnici na 175C/15 min.
Za to vrijeme , zagrijete tavu sa maslinovim uljem.Dodate na sitno nasjeckani luk i češnjak, prodinstate da sve uvene i omekša.Dodati narezane paprike i šampinjone pa nastaviti pržiti dok  sve 
ne omekša,Maknete sve sa strane.
Izvadite meso nakon 15 min, stavite po njemu povrće i naribani sir, možete sve posuti sa malo timijana.Vratite u pećnicu na još pola sata.
Izvadite pečenu pitu vani, pustite kratko da se ohladi.Narežete.Servirati uz kuhano povrće.



Comments system

Disqus Shortname