Fini aromatični krumpir kao divan prilog.Jos uvijek ostaci Španjolske kuhinje.
Sastojci:/4 osobe
1,250 krumpira
sol,papar
2 rog paprike
2 češanja češnjaka
2 manja luka
1/4 žličice ljute paprike
1/2 žličice kumina
1žličica mljevene paprike
4 žlice maslinovog ulja
1žlica vinskoga octa
1žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
Ogulite krumpir narežite ga na kocke.Stavite ga kuhati u slanu vodu dok gotovo ne bude kuhana ada se ne raspada.Ocijedite ga.
Narežite luk na kockice , pritisnite češnjak.U zdjelici sa strane pomiješate sve ostale suhe sastojke/začine sa octom i polovicom nasjekcnaog peršina.
Zagrijete maslinovo ulje u lončiću pa prelijete preko krumpira, dodate začine, opet promiješate.Pecite 20 min u zagrijanoj pećnici na 200C.Nakon toga dodate na kocke narezanu papriku pa nastavite peći još deset minuta ili dok sve ne dobije finu zlatnu boju.
Servirate krumpir sa pečenim/pohanim mesom, salatama isl.
Mislim da si već primetila da ja volim jela sa krompirom koji je spremljen malo drugačije. A i ovaj tvoj recept je odličan
OdgovoriIzbrišiHvala vam puno draga Dubravka, mi doma isto volimo jako krumpir i to doista na sve nacine,puno vas pozdravljam .-)))
OdgovoriIzbriši