Za ljubitelje azijske kuhinje.Divno aromatično jelo vrlo jednostavno u pripremi a jako fino.Koristiti možete naravo sve vrste riba /fileta servirati uz zdjelicu riže.
Sastojci:
4 odreska lososa
Sol,papar
Preljev:
3žlice sezama/bijelog
1/4žličice ljutoga sriracha umaka/ljutog kečapa/manje više po ukusu/opcionalno
1žlica sezamovog ulja
4 žlice slatko-kiselog umaka/thai umak sweet &soure
1-2žličice soka od limete ili limuna
papar
1/4 žličice šećera
1žlica nasjeckanog svježeg korijandra/peršin sa malo korice limuna
Priprema:
Operite ribu, osušite je dobro.Posolite i popaprite je.Prepržite sezam na suhoj tavi ta malo zamiriše i dobije zlatnu boju, maknete sa vatre pa pustite da se lagano ohladi.
U zdjelici pomiješate sve sastojke za umak, izbalasirate okuse , pa dodate sezam.Promiješate odložite.
Ribu prepecite s obje strane dok bude pečena po vašem ukusu, losos se obično peče sa svake strane oko 5 minuta/to naravno ovise o debljini fileta/nemojte ribu prepeći, za ostale filete na primjer bijele ribe trebati će vam kratko vrijeme , budite oprezni ribu prije pečenja premažete sa malo običnog ulja.
Pečenu ribu izvadite na tople tanjure pa prelite sve sa malo umaka.Servirati uz zdjelicu riže.
Nema komentara:
Objavi komentar