Sastojci:/dugi pleh za kruh
3 jaja
180g jogurta/čvrsti
1 vanilija šećer
1 korica limuna/opcionalno
2 čašice jogurta šećera/ja stavim jednu i pol/
prstohvat soli
1 pecivni prašak
1/2žličice sode bikarbone
1 čašica od jogurta ulja
2 čašice od jogurta brašna/glatko
1 čašica od jogurta gustina
ostalo:
250g lisnatoga tijesta
10-tak šljiva
1-2 žlica kokosa
2 žumanjak + malo mlijeka
1-2žlice smeđeg šećera/može i bijeli
180g jogurta/čvrsti
1 vanilija šećer
1 korica limuna/opcionalno
2 čašice jogurta šećera/ja stavim jednu i pol/
prstohvat soli
1 pecivni prašak
1/2žličice sode bikarbone
1 čašica od jogurta ulja
2 čašice od jogurta brašna/glatko
1 čašica od jogurta gustina
ostalo:
250g lisnatoga tijesta
10-tak šljiva
1-2 žlica kokosa
2 žumanjak + malo mlijeka
1-2žlice smeđeg šećera/može i bijeli
Priprema:
Priprema je zaista vrlo jednostavna.Stavite jogurt u zdjelu za miješanje pa potom izmjerite sve ostale sastojke nešto sa čašicom od jogurta a nešto sa vagom, izmiješate sve u glatku smjesu.Narežite oprane šljive na trake ili komade.
Namažete dugi kalup za kruh ili stavite papir za pečenje.Stavite na dno pola smjese posložite šljive ili ih razbacate po želji, pa prelijete ostatkom smjese, zagladite.Stavite peći nekih 35 min na 180C.
Ohladite pečeni kolač, izvadite ga iz kalupa.Premažete sa žumanjkom u koji ste dodali malo mlijeka, premažete kolač pa ga prospite kokosom sa svih strana.Stavite kolač na razvaljano lisnato tijesto.Zamotate lijepo kolač u lisnato.Premažete ostatkom žumanjka pa prospite šećerom.
Vratite u pećnicu na 10-15 min da se sve lijepo zarumeni i tijesto postane hraskavo.
Namažete dugi kalup za kruh ili stavite papir za pečenje.Stavite na dno pola smjese posložite šljive ili ih razbacate po želji, pa prelijete ostatkom smjese, zagladite.Stavite peći nekih 35 min na 180C.
Ohladite pečeni kolač, izvadite ga iz kalupa.Premažete sa žumanjkom u koji ste dodali malo mlijeka, premažete kolač pa ga prospite kokosom sa svih strana.Stavite kolač na razvaljano lisnato tijesto.Zamotate lijepo kolač u lisnato.Premažete ostatkom žumanjka pa prospite šećerom.
Vratite u pećnicu na 10-15 min da se sve lijepo zarumeni i tijesto postane hraskavo.
Pustite da se ohladi .Narežite rebrastim nožem.Recept je sa bloga Home is..cook!!
Servirati uz kavu ili čaj!!
Lepo mogu da osetim miris ovog kolača, divna poslastica Tone, naročito zbog ove hrskave korice!
OdgovoriIzbrišiEvo mi Noklice moje j, bas se i nama jako svidio kolac teksturom je interesantan , puno ljubaca saljem...
OdgovoriIzbriši