srijeda, 10. siječnja 2018.

Fırınsız Patates/ krumpir salata sa sezamom iz tave

Fina bogata salata/prilog sa sezamomo i začinima , malo drugačija od uobičajenih salata na koje ste navikli, možete je jesti toplu ili hladnu uz malo soka od limuna.Tko nije od velikog apetita može uz salatu imati kompletan obrok.Začine prilagodite svom ukusu pa je najbolje da krenete prvo sa malom količinom.


Sastojci:/4 osobe

2 žlice ulja

7-8 kom krumpira

1žlica koncentrata rajčice

3 žlice sjemenki sezama

100ml vode od kuhanja krumpira

po 1/2 žličice sumaca, crnog mljevenog papra, timijana/majčina dušica i ljute mljevene paprike

sol

sok od limuna/ opcionalno

Priprema:

Operite i ogulite krumpir.Narežite na kocke ili komade po svojoj želji ili kako inače radite krumpir salatu.U lonac stavite vodu, sol i žlicu ulja.Dodate krumpir pa ga skuhate .Ocijedite ga , sačuvati oko 100ml vode od kuhanja u šalici.

Zagrijete tavu, dodate svu količinu sezama, pržite par minuta miješajući da se sezam prepži, budite pažljivi da vam ne zagori jer će te morati otpočetka.Kad je sezam prepržen dodati žlicu ulja, koncentrat rajčice, sve začine i vodu od kuhanja krumpira, promiješate, pustite da prokuha pa dodati krumpir.


Pržite  par minuta uz miješanje, prebaciti na tanjur, posuti svježe nasjeckanim peršinom te pokapati po želji sa malo soka od limuna.
Servirati toplo ili hladno.



Flammkuchen tost

Za ljubitelje flammkuchena, divan i brzi tost koji okusom ne odstupa puno od originala a puno je mnaje truda.Jelo je fino i za doručak i za brzi ručak.Ako ste vegetarijanac umjesto pancete vrhnje malo pospite crvenom dimljenom slatkom paprikom ili dimljenim tofuom.

Sastojci:

8 kom tosta /integralni ili bijeli

8 žlica kiselog vrhnja/ 20%

80g pancete

100g sira ementala

sol,papar

1 srednji poriluk

Priprema:

Prepecite tost u tosteru.Izvadite ga i staviti na lim za pečenje.Zagrijete pećnicu na najjače/grill program/Na svaki komad tosta stavite žlicu vrhnja/premažite/ .Prospite na sitne kockice narezanim porilukom, te sitno nasjeckanom pancetom i sirom.Posolite i poparite.
Pecite nekih 5 min ispod na najvišoj vodilici ispod grila ili dok se sve malo ne zarumeni i sir se rastopi.Servirati uz salatu.Prije serviranja možete posuti svježe nasjeckanih peršinom.

Comments system

Disqus Shortname