Fina bogata salata/prilog sa sezamomo i začinima , malo drugačija od uobičajenih salata na koje ste navikli, možete je jesti toplu ili hladnu uz malo soka od limuna.Tko nije od velikog apetita može uz salatu imati kompletan obrok.Začine prilagodite svom ukusu pa je najbolje da krenete prvo sa malom količinom.
Sastojci:/4 osobe
2 žlice ulja
7-8 kom krumpira
1žlica koncentrata rajčice
3 žlice sjemenki sezama
100ml vode od kuhanja krumpira
po 1/2 žličice sumaca, crnog mljevenog papra, timijana/majčina dušica i ljute mljevene paprike
sol
sok od limuna/ opcionalno
Priprema:
Operite i ogulite krumpir.Narežite na kocke ili komade po svojoj želji ili kako inače radite krumpir salatu.U lonac stavite vodu, sol i žlicu ulja.Dodate krumpir pa ga skuhate .Ocijedite ga , sačuvati oko 100ml vode od kuhanja u šalici.
Zagrijete tavu, dodate svu količinu sezama, pržite par minuta miješajući da se sezam prepži, budite pažljivi da vam ne zagori jer će te morati otpočetka.Kad je sezam prepržen dodati žlicu ulja, koncentrat rajčice, sve začine i vodu od kuhanja krumpira, promiješate, pustite da prokuha pa dodati krumpir.
Pržite par minuta uz miješanje, prebaciti na tanjur, posuti svježe nasjeckanim peršinom te pokapati po želji sa malo soka od limuna.
Servirati toplo ili hladno.
Do sumaca nije lako doci, ja sam ga donijela iz inostranstva, i obozavam mu ukus. Odlican recept! Pozdrav!
OdgovoriIzbrišiIstina, mislim da ga ima u Harise/dučan u Zg/ stalno kupiti a može se naručiti i preko neta, inače ja sam svoj uglavnom preko E-baya naručivala i kad netko ide u te krajeve da mi donese,jako volim taj lagano kiselkasti okus jako mi je drag u salati sa lukom, hvala vam na komenatru veliki pozdrav leti :-)
OdgovoriIzbriši