subota, 2. srpnja 2016.

Ciparski otvoreni burek

Ciparski ručak ,kao početak jedan fini otvoreni burek/pita ,nadjeven feta sirom ,tikvicama.Jako hrskvo jelo koje se jede u ruci ili uz grčki sir ,jogurt i masline kao predjelo.Odličan i topao i hladan,Osim tikvica za ovo jelo možete koristiti i pečene paprike i patlidžane  ili kombinaciju istih ,jako je fino koju god kombinaciju izaberete.

Sastojci:


7 tankih kora za pite

4 žlice maslinovog ulja/obično po želji

100g feta sira

100g sirnog namaza

1 češanj češnjaka/vrlo sitno nasjeckan

2 manje tikvice/pečene na grill tavi

3 jaja

sol,papar

1žlica maslinovog ulja za nadjev

1/2žličice nasjeckanog bosiljka

1/4 žličice suhe mente

Priprema:

Pripremite tijesto:Kore za pitu svaku posebno premažete uljem slažite jednu na drugu .Prerežete po pola okomito i uzdužno da dobijete 4 kocke/otprilike.Svaku kocku opet prerežete na pola kao i velike koru da dobijete 4 male kocke .Složite kocke jednu do druge u nauljenu posudu za pečenje,tako da lagano podignete stjenke svake kocke .
Napravite nadjev.Tikvice narežete na fete/posolite ,poparite i lagano nauljite/ pa ih ispečete na grill tavi da malo smekšaju.Ponavljajte postupak dok ne ispečete sve tikvice /isti je postupak i sa patlidžan ima i paprikama,dakle prije ih morate ispeći/.Nasjeckajte tikvice na sitnije .Pomiješate sve sastojke za nadjev ,pazite na slanost jer je feta sir zna biti jako slan.

U svaku kockicu stavite otprilike žlicu nadjeva .Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/nekih 30min ili dok pita ne dobije finu boju a nadjev je napuhne .Prije pečenja premažete krajeve pite maslinovim ulje.





Comments system

Disqus Shortname